10 januari 2012

Elke vrijdag Training

De jeugd van Oosterzele doet ook dit jaar massaal aan judo. Dat kunnen we opnieuw met veel plezier merken aan de volle dojo tijdens de lessen. Omdat wij bij JCO het belangrijk vinden om evenveel aandacht te kunnen schenken aan beginners als aan meer gevorderde judoka’s voorzien we een bijkomende lesdag.

Op vrijdag ligt de nadruk op ‘technieken voor de meer gevorderde judoka’s’ (vanaf oranje en hoger). Bij de jongeren zal tijdens de lessen op woensdag vooral gefocust worden op ‘technieken voor de witte en gele gordels’.

Oranje gordels zijn nog steeds welkom op woensdag maar nieuwe technieken zullen enkel op vrijdag en zondag aangeleerd worden. Gele gordels zijn tevens welkom op de vrijdagtraining, maar ook dan zullen vooral technieken voor gevorderden getoond worden.

De training op vrijdag is samen met jongens en meisjes van de groep volwassenen.  De jongeren trainen van 19:00h tot 20:00. De volwassenen gaan verder tot 20:30h.

Dit biedt vele voordelen. Op korte termijn zal het judokunnen van onze jongeren er met rasse schreden op vooruit gaan. Op lange termijn zullen ze zich beter kunnen verdiepen in judotechnieken waardoor zij sterker zullen staan op competities en ook niet onbelangrijk, zij leren de judoka’s van de volgende groep reeds kennen wat een overstap later naar die groep veel gemakkelijker maakt.

Aarzel niet om de lesgevers of bestuursleden te contacteren in geval van vragen.